Pharrell Williams zabranio Trumpu da koristi njegovu pjesmu na skupovima

Piše: Redakcija

Poznati pjevač Pharrell Williams zabranio je američkom predsjedniku Donaldu Trumpu da na svojim javnim nastupima i skupvima koristi njegovu muziku. Pjevač se obratio Trumpu nako što je njegova pjesma “Happy” puštana tokom njegovog skupa, i to samo nekoliko časova nakon masakra koji se dogodio u jednoj sinagogi u amričkom gradu Pittsburghu. Advokad muzičara, Howard King izjavio je kako njegov klijent nije dozvolio Trumpu da koristi njegovu muziku na svojim političkim skupovima.

-Na dan masovnog ubistva 11 ljudskih bića iz ruku poremećenog “nacionaliste”, vi ste pustili njegovu pjesmu “Happy”‘ okupljenima na političkom skupu u Indijani. Nema ničeg “srećnog” u vezi s tom tragedijom- navodi se u pismu koje upućeno na adresu američkog predsjednika.

Donald Trump pretrpio je oštre kritike zbog svojih šala nakon tragedije, ali je ipak osudio napad koji se dogodio u Pittsburgu. Williams nije jedini muzičar koji je zabranio da se njegove pjesme koriste u kampanjama ili javnim nastupima Donalda Trumpa. Prije njega to su učinili i pjevačica Adele, Neil Young, te bendovi “Rolling Stones”, “Queen”, i “REM”.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti