Sarah Scott: Kip Pardue me je napastvovao tokom snimanja

Piše: Redakcija

Glumica Sarah Scott optužila je kolegu Kipa Parduea da ju je seksualno napastvovao nakon snimanja scene seksa u novoj seriji “Mogulettes”, posle čega je ovaj slučaj prijavila Sindikatu televizijskih i radio umjetnika (SAG-AFTRA) za koje tvrdi da nisu na vrijeme reagovali na njene optužbe. Sarah je izjavila da se incident dogodio u maju ove godine, kada se Pardue uzbudio dok su oboje bili ispod pokrivača čekajući snimanje scene seksa. Nakon snimanja scene, Kip ju je pozvao u garderobu gdje je počeo da je napastvuje. 

-Bukvalno sam se zamrzla. Rekla sam: Šta to radiš?- izjavila je glumica, nakon čega joj je Kip rekao da je jako uzbuđen kada je pored nje. 

Glumac se naknadno putem svog portparola izvinio koleginici tvrdeći da je pogrešno protumačio situaciju.

-Nikada nisam namjeravao da je uvrijedim na bilo koji način i duboko žalim zbog onoga što sam uradio- navodi se u saopštenju koje je glumac uputio medijima.  

Sarah je izjavila kako je ovaj incident prijavila par dana nakon što se dogodio, i tvrdi kako niko ispred sindikata nije žurio da se pozabavi njenim optužbama, što ju je jako potreslo.

-Bila sam seksualno napadnuta na poslu, a iako sam imala dovoljno hrabrosti da kažem svima koji su željeli da slušaju šta mi se desilo, izgleda da nisam uspjela da spriječim da se ovako nešto još nekome dogodi- izjavila je Sarah. 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti