Jamie Oliver bankrotirao: Na računu više nema nijednu funt

Piše: Redakcija

Jedan od najpoznatijih svjetskih kuhara Jamie Oliver, koji je stekao planetarnu popularnost svojim kuharskim TV showom, ipak će morati proglasiti bankrot nakon neuspjelog pokušaja da sačuva svoj lanac restorana. Oliver je već nekoliko posljednjih mjeseci u velikim gubitcima, nakon čega je odlučio rizikovati i uložiti preostali novac kako bi spasio svoj posao. Nakon što je morao zatvoriti 12 od svojih 37 restorana, i pretrpiti štetu od oko 100 miliona eura, Jamie je bio prinuđen podići kredit od 14,5 miliona eura i na kratko “zakrpiti” rupe. No, čudo se ipak nije dogodilo, a slavni kuhar je morao priznati bankrot. 

-Nemam više novca za dodatno podupiranje restorana- izjavio je Oliver, koji je sada prinuđen pokrenuti stečajni postupa, dok će oko 600 radnika ostati bez posla. 

Oliver je izjavio kako na svom bankovnom računu nema više novca i da ne želi više rizikovati sa ovakvim poslovima budući da je već izgubio milione.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti