Rami Malek: Glumac koji je oživio lik Freddieja Mercuryja

Piše: Redakcija

Zvijezda serije “Mr Robot” Rami Malek imao je tu čast da u novom ostvarenju Bryana Singera “Bohemian Rhapsody” oživi lik i djelo čuvenog frontmena grupe “Queen”, Freddieja Mercuryja. Film koji je nedavno doživio londonsku premijeru, narednih dana naći će se u kinima širom svijeta, a prema onome što je publika do sada mogla vidjeti, Rami se odlično snašao u ovoj ulozi. Radnja filma prati zvijezdu čuvenog rock benda koja prolazi kroz čitavo životno razdoblje, od anonimnosti do svjetske slave. Prema riječima kolega sa seta, Rami se u potpunosti uživio u ulogu slavnog pjevača da su svi bili pomalo uplašeni koliko glumac liči na čuvenog rokera, a svoje pokrete i ples doveo je do savršenstva.

-Ne želite da imitirate Freddieja, želite da razumijete zašto je radio to što je radio. Shvatio sam da koreografi ne mogu da mi pomognu, bio mi je potreban trener pokreta- rekao je Malek. 

Malek je zajedno sa trenerom, tokom snimanja, uvježbavao svaki Mercuryjev pokret, korake, ples i mimiku. Tokom snimanja, Malek je morao isprobavati preko 50 različitih kostima, plesati u visokim potpeticam, trčati i skakati, jednom riječju, morao je da se stopi s likom kojeg je glumio. Njegove kolege su izjavile kako je Rami potpuo nestao, a u pojedinim momentima, zvučao je toliko uvjerljivo da je duh slavnog muzičara govorio kroz njegovo tijelo. 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti