Nicki Minaj pod optužbom za plagiranje pjesme

Piše: Redakcija
Pjevačica Nicki Minaj uskoro bi mogla izaći pred sudiju budući da je američka kantautorica Tracy Chapman protiv nje podigla tužbu zbog plagijata. Tracy je naime, optužila Minaj da je njenu pjesmu iz 1988. godine pod nazivom “Baby Can I Hold You” iskoristila kako bi snimila svoju pjesmu “Sorry”. Chapman je tužbu podnijela Federalnom sudu u Los Angelesu, ali je odbrana navela da je Tracy u nekoliko navrata odbila zahtjev Nicki Minaj u kojima je mlada pjevačica tražila da joj Tracy dopusti da dijelove melodije i teksta iskoristi za snimanje svog albuma “Queen”. Ipak, kako dopusta nije bilo, Nicki pjesmu “Sorry” nije dodala na svoj novi album.
 
Chapman je u tužbi navela i to da je Nicki Minaj u par javnih nastupa na radijskim emisijama i nastupima uživo, izvela spornu pjesmu, a kasnije sve i objavila na svojim društvenim mrežama. Tracy u tužbi zahtijeva od Minaj da joj nadoknadi odštetu te garantuje da u budućnosti neće izvoditi spornu pjesmu. 
 

 
 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti