Upoznajte novu američku trendsettericu i praunuku princeze Grace Kelly

Piše: Redakcija

Na prošlosedmičnoj njujorškoj premijeri filma „The Immigrant”, u kojem glavne uloge tumače Marion Cotillard i Joaquin Phoenix, crvenim tepihom prošetala se i 22-godišnja brineta, prilično nepoznata njujorškom krem društvu, ali i pripadnicima sedme sile. Neki su se pitali je li ona nova Phoenixova djevojka ili, možda, Marionina rodica… No, nije trebalo dugo da se sazna da je misteriozna djevojka, zapravo, praunuka Grace Kelly, nekadašnje holivudske dive i monegaške princeze. Njeno puno ime je Jazmin Grace Grimaldi i kćerka je princa Alberta, današnjeg monegaškog vladara. Jazmin je odnedavno postala redovna zvanica na svim značajnijim društvenim događajima.

Njena majka je 52-godišnja Tamara Rotolo, bivša konobarica koja je princa Alberta upoznala tokom njegovog trosedmičnog odmora na francuskoj rivijeri 1991. godine. Godine 2006. otkriveno je da monegaški princ ima 14-godišnju kćerku, koja živi u Kaliforniji. Princ je tada prokomentirao da je želio sačuvati kćerkin identitet dok ne postane punoljetna. Jedanaest mjeseci ranije Albert je priznao da je otac i tada trogodišnjeg  dječaka, kojeg mu je rodila stjuardesa “Air Francea”, a s kojom je pet godina bio u vezi. Prema pisanju magazina „People”, princ Albert i Rotolo, Jazminina majka, bili su u kontaktu nakon što se ona iz Francuske vratila u SAD, ali je Albert s njom sve veze prekinuo nakon što je rodila Jazmin. Kada je 1993. godine princ Albert poslovno otputovao u SAD, odnosno u Wyoming, Rotolo ga je „suočila” sa 17-mjesečnom kćerkom.

jazmin grace grimaldi1Jazmin s ocem Albertom i maćehom Charlene  

Jazmin je trenutno studentica na Fordham univerzitetu u New Yorku, a srednju školu završila je u junu 2010. godine, i to kao veoma uzorna učenica. Navodno je u dobrim odnosima sa svojim ocem, a prije dvije godine je s njim i njegovom suprugom Charlene došla na dodjelu nagrada „Princess Grace”. Zbog toga što je rođena u vanbračnoj zajednici, Jazmin nema prava na nasljeđivanje monegaške krune, ali, svakako, ima pravo na dio velikog bogatstva koje posjeduje njen otac.

Pročitajte još