Kylie Jenner: Kradljivica ideja, prijeti joj tužba

Piše: Redakcija

Kylie Jenner zaradila je još jednu tužbu. Ovoga puta tužila ju je kozmetička kompanija pod nazivom Sheree Cosmetics čija osnivačica Tiffany Herrmann tvrdi da je Kylie iskopirala njihovu paletu sjena za oči te je čak nazvala istim imenom. 

U tužbi se navodi da je Kylie iskopirala paletu sjena ‘Born To Sparkle’ koju je kompanija Sheree Cosmetics na tržište izbacila deset mjeseci prije nje. 

Kylie je svoju paletu izbacila u kolovozu ove godine povodom svog 21. rođendana. 

– Osjećamo potrebu da zaštitimo svoju kompaniju. Mukotrpno smo na tome radili i želimo zaštiti Sheree Cosmetics i naše ideje. Kompaniju sam pokrenula od nule, a sad radimo nešto više od godinu. Naše proizvode koristili su na dodjelama Oscara, Emmyja i New York Fashon Weeku – ispričala je Tiffany Herrmann.

Tiffany smatra da su oštećeni jer Kylie ima bolji marketing i veća je vjerovatnost da će žene kupiti njene proizvode te neće dopustiti da se Kylie dodatno bogati na temelju nihovog truda i rada. 

– Kad imate ideju, a neko vam je ukrade, morate se zauzeti za sebe. Ja sam svoj posao sama izgradila i svoj ću rad zaštiti kako god znam i umijem – dodala je Tiffany.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti