Arnold Schwarzenegger: Očeva strogoća mi je bila motivacija za uspjeh

Piše: Redakcija

Na svijetu nema osobe koja ne zna za Arnolda Schwarzeneggera, ali nije uvijek bio tako slavan i popularan. Njegovi početci bili su i više nego teški. Dolazi iz porodice gdje ga je otac Gustav često tukao i zlostavljao, ali ga to nije pokolebalo da uspije u životu te da bude jedna od najvećih zvijezda Hollywooda. Kako je rekao u svojoj autobiografiji „Total Recall: My Unbelievably True Life Story“, očeva strogoća mu je bila motivacija za uspjeh.

-To neće potrajati, jer ću se odseliti. Želim biti bogat. Želim biti neko – svaki put je govorio sebi kada je dobio batine.

-Vukao me za kosu. Tukao me remenom. Tako je bilo tad. Puno djece koje sam vidio slomili su roditelji, što je bio njemačko-austrijski mentalitet kazao je slavni glumac rekao za časopis „Fortune“.

Sa 15 godina počeo se baviti bodybuildingom, dok je sa 20 postao Mister Universe. Njegovo mukotrpno probijanje u svijet slavnih počelo je dolaskom u Ameriku sa navršenom 21. godinom i 20 dolara u džepu. Po cijeli dan je radio na baušteli, a noću je trenirao. Imao je san da počne glumiti u filmovima, ali bilo mu je teško dobiti uloge zbog predugačkog imena, velike fizičke građe i smiješnog naglaska.

View this post on Instagram

#tbt to when I was 16, before I ever competed.

A post shared by Arnold Schwarzenegger (@schwarzenegger) on

-Bilo je vrlo teško započeti filmsku karijeru. U početku mi je svaki agent, svaki menadžer, svaki voditelj studija govorio da neću dobiti glavnu ulogu. Govorili su mi da pogledam svoje tijelo, da izgledam poput čudovišta. Govorili su da ih plaši moj njemački naglasak. Tvoje čudno ime na filmskom plakatu bi otjeralo ljude, govorili su oni – prisjetio se glumac jednom prilikom.

Kada je konačno dobio ulogu i to Conana, tako se probio u filmsku industriju, mada je od tad prošlo mnogo godina kada je konačno dobio glavnu ulogu u kultnom filmu Terminator. Tako je ovaj film postao hit a Schwarzenegger ikona akcijskih filmova. Politici se posvetio 2003., te tako odustao od rada u zabavnoj industriji. Funkciju guvernera obnašao je od 2003. do 2011. godine.

https://www.instagram.com/p/BpQEm-EgAU1/

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti