Princ Harry i Meghan Markle: Sedmi dan putovanja podsjeća ih na medeni mjesec

Piše: Redakcija

Sedmi dan zvanične turneje princ Harry i Meghan su izabrali otok Fraser, o kojem sanjaju svi mladenci, jednostavno svojim izgledom podsjeća ih na medeni mjesec. Fraserov otok je najduži pješčani otok na svijetu a od 1992., je upisan u UNESCO-v popis svjetske baštine.

Nakon što je jučer bila odsutna sa jutarnjih događaja na nekoliko sati, vjerovatno zbog trudničkog umora, Meghan se danas vratila sa zavojem na prstu u pratnji supruga. Vojvotkinju od Sussexa do sada nismo mogli vidjeti sretniju, a svoj trudnički stomačić odlučila je pokazati u haljini američkog brenda Reformation. Ipak Meghan je ponovo odlučila da prekrši kraljevsko pravilo te je tokom šetnje previše otkrila noge zbog izreza na haljini. Izrez čuva dugmić, koji očito nije bio dovoljan. Meghan je nekoliko puta za vrijeme šetnje a i razgovora sa stanovnicima otoka držala ruke na stomaku. Njena trudnoća se uveliko počela primjećivati, a fotografije koje su objavljene u medijima oduševile su svijet.

Kako je prošle sedmice Kensington palača objavila vijest da je dijete kraljevskog para na putu i da će ga Vojvotkinja držati u naručju već na proljeće, stanovnici Fraserovog otoka za njih su pripremili mnoštvo poklona. Dobili su plišane životinje, dekice i sve vrste igračaka, kako novi član kraljevske porodice ne bi zaboravio da ga otok Fraser čeka. Princ Harry i Meghan se nisu dugo zadržali na ovom ostrvu, njih čekaju druge posjete sve do 31. oktobra, a slijedeća destinacija će im biti Fiji.  

Foto: AFP

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti