Branko Đurić Đuro: Napravio sam najteži intervju sa samim sobom

Piše: Redakcija

Poznati glumac Branko Đurić Đuro predstavio je na beogradskom sajmu knjiga svoju autobiografiju pod nazivom “Mojih pedeset” u kojoj je otkrio mnoge zanimljive detalja iz svoje karijere i privatnog života. Đuro je rekao kako je osjetio potrebu pisati dnevnik tokom svojih čestih putovanja i nastupa, što bi kako je rekao, moglo biti zanimljivo nekom od njegovih potomaka. On je dodao kako autobiografija obiluje brojnim detaljima iz njegovog života o kojima do sada nije govorio niti u jednom intervjuu.

-Kad sam počeo da pišem mislio sam da je zabava, ali je ovo je neka auto psihoanaliza, koliko puta sam se rasplakao dok sam pisao, vraćao sam se u djetinjstvo i neke priče, smijao sam se bezbroj puta, a shvatio sam da sam sa sobom dosta stvari raščistio. Izbjegavao sam neka pitanja novinara, a sada sam sa sobom napravio najteži intervju- rekao je Đurić.

U knjizu su opisane brojne Đurine dogodovštine iz mladosti, a posebno mjesto zauzimaju priče o ludim žurkama koje je pohodio osamdesetih godina u Sarajevu.

-Ja sam sada u fazi da krpim rupe u sjećanju, sretnem neke prijatelje pa me podsjećaju šta smo radili osamdesetih, u to vrijeme se živjelo intenzivno, pa se mnogih stvari ne sjećam. U knjizi ima dosta stvari o tome- istakao je Đuro. 

Đurić je rekao kako je tokom karijere bilo uspona i padova, brojnih emotivnih momenata, dodajući u šali da je još uvijek ona ista budala kakav je bio prije 35 godina. 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti