Ellen DeGeneres: Priznanje nakon kojeg su joj postavili bombu u studio

Piše: Redakcija

Jedna od najpoznatijih TV lica u SAD Ellen DeGeneres otkrila je u jednom intervjuu da su joj se dešavale strašne stvari nakon njenog javnog priznanja da je lezbejka. Ona je još 1997. godine javno progovorila o svojoj seksualnoj orijentaciju kada je naišla na brojne osude i šikaniranja. Suočila se sa brojnim problemima, a često su joj prijetili smrću.

-Prijetili su nam bombom koja je bila u našem studiju. Srećom, nisu saznali pravo vrijeme snimanja emisije i sve je prošlo u redu, niko nije povrijeđen- rekla je Elen.

Nakon svog priznanja, krenuli su problemi. Sponzori su počeli otkazivati saradnju s njenom TV kućom, a čak je i nastavak snimanja njene emisije bio upitan. Ellen ipak nije podlegla pritisku već je nastavila u borbi da istraje za svoja uvjerenja. Njena emisija bila je privremeno ukinuta ali ona nije odustala pa su iz menadžmenta TV kuće ipak prihvatili da ponovo pokrenu emitovanje.

-To je najteža stvar koju sam uradila u svom životu, ali sve to dovelo me je do ovog mjesta gdje sam danas- izjavila je Ellen.

Ellen se ubrzo nakon legalizovanja istopolnih brakova u Kaliforniji 2008. godine, odlučila se vjenčati sa svojom dugogodišnjom partnerkom, glumicom Portiaom de Rossi. 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti