Novak Đoković o teškom periodu: Otišao sam kod roditelja i plakao

Piše: Redakcija

Poznati srbijanski teniser Novak Đoković u jednom je od nedavnih intervjua govorio o najtežim momentima iz svoje karijere, a kako je otkrio, najteži mu je bio period od 2008. do 2011. godine. 

– Poslije poraza od Jürgen Melzer u pet setova doživio sam neku vrstu mentalnog pada. Sjećam se da sam išao kod roditelja i pričao o tome, plakao i govorio da ne znam da li je ovo vrijedno svega i da li trebam da nastavim. Otac me je hrabrio riječima da sam jak i da idem dalje. Bukvalno sam sjedio na podu i plakao, a ljudi su mi govorili da udahnem, pogledam unazad i sjetim se zašto sam počeo da igram tenis i da napravim pauzu koliku god želim. Uradio sam to i već sutradan sam bio spreman – rekao je on. 

Podsjećamo, Novak se trenutno nalazi u Pragu, te uživa u znamenitostima sa suprugom Jelenom. 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti