Rihana podržala Kaepernicka: Ne želim nastupiti na Super Bowlu

Piše: Redakcija

Pouplarna pjevačica Rihana odbila je ponudu organizatora završnice američkog fudbalskog prvenstva “Super Bowl” da nastupi u muzičkom dijelu tokom finalne večeri. Pjevačica se na ovaj korak odlučila željeći dati podršku Colinu Kaepernicku, nekadašnjem fubaleru “San Franciscoa” koji je u znak protesta zbog rasnog nasilja, bojkotovao američku himnu kleknuvši na koljena tokom njenog intoniranja. Nakon ovog skandala, Colin je diskvalificiran iz sastava svoje ekipe, a trenutno je bez angažmana. 

Colinov potez pokrenuo je buru komentara i podijelio veliki dio amričkog građanstva. Sa jedne strane, našli su se mnogi koji su podržali njegov stav i izrazili protivljenje rasnom nasilju, dok su brojni i oni koji se nisu složili s njegovim potezom, a na čijoj strani se našao i američki predsjednik Donald Trump. 

Rihana je podržala Kaepernickove stavove i zahvalila se organizatoru na pozivu, istakavši da ne želi biti dio programa koji prećutno odobrava stavove koji se krše sa njenim moralnim načelima. 

Zbog Rihaninog otkazivanja učešća u muzičkom dijelu programa koji se održava u poluvremenu utakmice, organizatori događaja odlučili su se da njenu poziciju preuzmu članovi benda “Maroon 5”. Inače, “Super Bowl” je najgledaniji TV program tokom godine u SAD, a naredno finale održaće se 2019. godine u američkom gradu Atlanta. 

View this post on Instagram

My Brother! United as One! @e_reid35

A post shared by colin kaepernick (@kaepernick7) on

Pročitajte još