Asmir Begović: Kako smo supruga Nicolle i ja dospjeli u reklamu za kafu “Brazil”

Piše: Redakcija

Prošle nedjelje nije bio poznat spisak bh. igrača koji će putovati na Svjetsko fudbalsko prvenstvo u Brazil. Safet Sušić je imena čuvao za ponedjeljak. I kao što se moglo i očekivati, na spisku je naš najbolji golman Asmir Begović.

U nedjelju, kada smo razgovarali, nije razmišljao o fudbalu. Produženi prvomajski praznici bili su rezervirani za suprugu Nicolle i njihovu četverogodišnju kćerkicu Taylor. U autu je s tatom. Priča, traži pažnju samo za sebe. Krenuli su u kupovinu.

Porodični kuhar

– Danas mi je slobodan dan. Idemo u shopping. Nekada je to posao supruge, nekada moj, zavisi kako organiziramo vrijeme. Taylor je dobro dijete, uglavnom s njom razgovaramo na engleskom, zna i nekoliko riječi bosanskog. Uglavnom kaže: “Tata, daj mi ili tata, nemoj” (smijeh) – kaže Begović na početku razgovora za naš magazin.

Mnogo vodi računa o ishrani. Njegova porodica ima kuhara koji im tri puta sedmično dolazi kući i kuha.

– Zbog sporta vodim računa o hrani. Nisam neki stručnjak za kuhanje, Nicolle to radi bolje od mene. Važno mi je da je obrok zdrav, da se ne priprema s mnogo ulja ili putera – govori Asmir.

Povod za naš razgovor bio je novi projekt u kojem je Asmir učestvovao sa suprugom Nicolle. Nedavno su snimili reklamu za kafu “Brazil” u kojoj najavljuju Svjetsko prvenstvo u fudbalu. U samo nekoliko dana reklama je postigla veliku gledanost, što samo pokazuje koliko je bh. kompanija napravila dobar potez angažirajući bračni par Begović.

Reklama za kafu

– Prije nekoliko mjeseci dobio sam ponudu, Nicolle se svidjela i pristali smo. Reklamu smo snimili u Engleskoj, sreća pa nas je tog dana dobro vrijeme poslužilo – priča naš najbolji golman.

A priča o Brazilu je bila neizbježna. Sretan je što BiH prvi put učestvuje na najznačajnijem fudbalskom takmičenju u svijetu.

– Svi putujemo za Brazil, i moja porodica i Nicolleina. Idemo da se zabavimo. Dugo smo čekali ovo – otkriva Begović.

Nedavna dešavanja u našoj svlačionici u vezi s neslaganjima između selektora Sušića i nekih igrača u našem “A” timu Asmir ne komentira mnogo.

Ova priča djelimično je podsjetila na period od prije nekoliko godina, kada je Asmir, pričali su oni koji dobro poznaju prilike u Reprezentaciji, odlučio ne dolaziti na pripreme iz Engleske ako će one značiti da mora presjediti na klupi.

U to vrijeme Begović je nekoliko puta u Engleskoj proglašen najboljim golmanom, potom uvršten na listu idealnih jedanaest igrača, a cijelu priču na kraju su zaokružili Amerikaci, nazvavši ga kamenim zidom odbrane “Stoke Cityja”.

Svi su odmah brzo shvatili da je on nezamjenjiva karika. I da je ravno samoubistvu ispustiti ovakvog golmana. On je danas prvi golman naše nacionalne selekcije.

– Nikada nisam imao nikakva neslaganja u timu. Ali tih godina morao sam se dokazati i u klubu i u Reprezentaciji. Jedno drugo vuče. Kada je riječ o odnosu sa selektorom, ono što on kaže to i ide.

Mi moramo da radimo i završavamo svoje obaveze. Sa svima u timu sam OK, moj cimer je Haris Medunjanin, pa sam možda s njim i najbliži. On je fin momak, slični smo u mnogo čemu – iskren je Begović.
Asmir s porodicom, suprugom Nicolle i kćerkom Taylor živi između Berminghema i Manchestera. Desetak minuta od grada. Roditelji su ostali živjeti u Njemačkoj, ali, kaže, često ih posjećuju u Engleskoj. Supruga se bavi dresurom konja.

– Jedanaest godina sam ovdje. Teško mi je napustiti Englesku. Porodica mi je ovdje, organizirali smo svoj život. Kada me pitate imam li želje da branim u nekoj drugoj zemlji, ne znam – govori Asmir.

Pročitajte još