Brena u posjeti sigurnoj kući: Teško je suzdržati emocije

Piše: Redakcija

Lepa Brena nedavno je posjetila Sigurnu kuću u Beogradu gdje se družila i razgovarala sa štićenicima ove ustanove. Breni su se najviše obradovali mališani koji su joj po dolasku pohitali u zagrljaj. U razgovoru sa majkama koje su žrtve porodičnog nasilja, Lepa Brena je saznala koji su to najčešći problemi sa kojima se one susreću. Štićenice ove ustanove Brenu su upoznale sa načinom na koji funkcionišu te kako uspijevaju uskladiti brojne obaveze i na adekvatan način se posvetiti svojoj djeci sa kojom zajedno borave u Sigurnoj kući. 

Brena se potom družila sa mališanima a nakratko su i zapjevali njene hitove. Nakon nekoliko časova koliko su proveli zajedno, Brena ih je pozvali da budu gosti njenim predstojećim koncertima. 

-Zaista treba snage da čovjek dođe ovdje, a da mu ne prorade emocije. Želim im biti podrška, a svima koji mogu, poručujem da dođu ovdje, vide, upoznaju se sa njima i njihovim problemima i da im pomognu na bilo koji način- izjavila je Brena.

Ona je apelovala na sve ljude koji su u mogućnosti da pomognu članovima Sigurne kuće kako bi njihov ionako težak život, barem na kratko bio lakši i bezbrižniji. 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti