Yoko Ono objavila svoju verziju čuvenog hita Johna Lennona

Piše: Redakcija

Prošlo je 47 godina od kako je Yoko Ono zajedno sa suprugom Johnom Lennonom napisala čuvenu pjesmu “Imagine” koja je postala svjetski hit, koji se i danas rado sluša. Yoko se nedavno odvažila snimiti svoju verziju popularne pjesme koja govori o “savršenom svijetu” i ljubavi koja vlada u njemu, baš kako su je slavni muzičar i njegova supruga nekada zamišljali. 

Iako je u februaru ove godine proslavila svoj 85. rođendan, Yoko je vrijedno radila na snimanju svog albuma pod nazivom “Warzone” na kojem se našla i obrada čuvenog Lennonovog hita “Imagine”. Pjesma je obogaćena novim ambijentalnim zvukom i tonovima, a svojom bojom glasa Yoko je upotpunila doživljaj. Pored čuvene pjesme, na albumu se našlo još nekoliko pjesama koje je ona napisala u periodu od 1970. do 2009. godine. 

Yoko se nakon Lennonove smrti nastavila baviti konceptualnom umjetnošću, povremeno pišući i snimajući pjesme, a nedavno je posudila svoj glas za potrebe filma”Ostrvo pasa”, reditelja Wesa Andersona.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti