Poznata kuharica na samrti: Ostalo joj još godinu života

Piše: Redakcija

Poznata kuharica Fatima Ali koja se proslavila u emisiji “Top Chef” u kojoj se profesionalni kuhari takmiče u spremanju raznovrsnih jela, otkirila je ovih dana tužnu vijest. Naime, ljekari su joj saopštili da se zloćudni tumor ponovo vratio te joj je ostalo svega godinu dana života. 

-Zloćudne stanice, za koje su moji ljekarii mislili da su nestale, vratile su se u osvetničkom pohodu na moj lijevi kuk i grudnu kost. Onkolog mi je rekao da imam još godinu dana života, sa ili bez nove doze hemoterapije. Veselila sam se da ću napuniti 30 godina, lepršava i vesela. No, čini se da se s nekim stvarima moram požuriti, nema vremena za gubljenje – izjavila je Fatima. 

Njoj su ljekari prošle godine dijagnostikovali rijedak oblik karcinoma koji napada kosti i meki dio tkiva oko kosti. Ona je dodala kako su svi bili iznenađeni kako je podnijela vijest o tome da se bolest ponovo vratila, nakon što je u januaru uspješno operisana. 

-Kad udarite u samo dno, onda zaista nemate kuda nego na bolje. Na neki neobičan način osjećam olakšanje, unutarnji mir, znajući da sad konačno u potpunosti mogu živjeti za sebe, čak i ako se radi o još nekoliko dragocjenih mjeseci, izjavila je Fatima. 

Fatima je učestvovala u kuharskom show programu “Top Chef”, koji se za razliku od “Masterchefa” razlikuje po tome što ovaj show okuplja profesionalne kuhare. Tokom brojnih emisija, Fatima je pobrala velike simpatije gledalaca koji su ostali zadivljeni njenim znanjem i vještinom. 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti