Kultni film Quentina Tarantina proglašen za najbolji na svijetu

Piše: Redakcija

Film reditelja Quentina Tarantina “Kill Bill” proslavio je svoj 15. rođendan, a kao nagrada došlo je priznanje za najbolji film na svijetu. Naime, u anketi “Watch and listen” magazina gledaoci su izabrali ovo Tarantinovo ostvarenje i dali mu najveće ocjene. Ovaj film našao se izpred legendarnog “Građanina Kejna” koji je svojevremno prema kritikama publike važio za jedan od pet najboljih filmva ikada snimljenih. Film govori o mladenki “The Bride” koju tumači Uma Thurman koja se budi iz kome nakon što su joj “Bill” i ubice pucale u glavu na vjenčanju nakon čega kreće u osvetu. Film obiluje scenama borbe, mačevanja, sa dosta eksplicitnih scena nasilja i krvi. 

U početku, film je  zamišljen kao četvorosatni film, ali je Tarantino nakon što je shvatio da ima previše scena koje želi snimiti, odlučio napraviti i drugi nastavak ovog filmskog ostvarenja. Zbog svog specifičnog stila režije i karakterističnih scena koje obiluju efektima krvi, Tarantino se našao na udaru velikog broja kritičara koji smatraju da su pojedine scene prepune brutalnih i nasilnih kadrova. Ipak, publika je najbolji “kritičar”, te s toga, sami prosudite. 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti