Alyssa Milano otkrila detalje traumatičnog iskustva koje je doživjela kao tinejdžerka

Piše: Redakcija

Glumica Alyssa Milano podijelila je na svom Twitter profilu emotivnii video u kojem je otkrila detalje seksualnog zlostavljanja koje je doživjela s 19 godina.

Milano koja je poznata i kao aktivistkinja, s grupom žena posjetila je kancelariju američke senatorke Susan Collins koja je odbila da razgovara s njima na ovu temu. Okupljene članice feminističkog pokreta „Me Too“ su zbog toga odlučile da formiraju „ljudski mikrofon“ i podijele svoja iskustva s javnosti.

–  Moje ime je Alyssa. Kad sam imala 19 godina bila sam na koncertu poznate muzičke zvijezde koja je pozvala publiku da se približi. To je izazvalo stampedo. Ljudi su se stistkali jedni uz druge. Počela sam da se gušim, mislila sam da ću umrijeti. Neko je gurno ruke ispod moje suknje. Nisam mogla da se okrenem. Pogledala sam čovjeka iz obezbjeđenja, ali on je samo odmahnuo glavom. Uspjela sam da se oslobodim i pobjegnem na binu. Okrenula sam i nisam znala ko je to bio – ispričala je poznata glumica u potresnoj ispovijesti.

 Otkrila je i da nikada nije prijavila zlostavljača jer nije znala ko je on. Navela je da svoje traumatično iskustvo čuvala kao tajnu, poput miliona drugih žena. 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti