Vjenčanje raskošnije od Meghaninog: Udaje se princeza Eugenia

Piše: Redakcija

Uskoro se udaje kćerka vojvode od Yorka, 28-godišnja Eugenie Victoria Helena, za Jacka Brooksbanka u Kapeli Sv. Georgea u Windsoru. Svadba će koštati skoro tri miliona britanskih funti. a platit će ga Elizabeta II i vojvoda od Yorka. Vjenčanje je planirao 57-godišnji Peregrine Armstrong-Jones koji je bio zadužen za svadbu Victorije i Davida Beckhama. Italijanski pjevač Andrea Bocelli zabavljat će goste princeze Eugenie. Kum Jacku Brooksbanku bit će njegov 29-godišnji brat Tom.

Vjenčanju će prisustvovati oko 850 gostiju, a među zvanicama bit će i njegova baka 91-godišnja Joanna. Na svadbi će između ostalih biti i Amal i George Clooney, Cara Delevingne, Kate Moss, Robbie Williams i njegova porodica, Ellie Goulding, James Blunt, Sir Elton John, Eddie Redmayne i porodica Beckham.

Mladenci od Windsora doći će u kočiji, kao što su to učinili Meghan i Harry, a ITV će prenositi vjenčanje uživo. Princeza se veseli svom vjenčanju i nije ni malo nervozna. Nakon vjenčanja par će živjeti u Kensingtonskoj palači.

View this post on Instagram

Think Jack said something funny!

A post shared by Princess Eugenie (@princesseugenie) on

Pročitajte još