Clint Eastwood u novoj ulozi dilera droge

Piše: Redakcija

Slavni američki glumac Clint Eastwood ponovo će zaigrati na “filmskom platnu”. Nakon šest godina od kako se povukao sa filmske scene, 88-godišnji western junak zaigraće u novom filmu “The Mule” u kojem će glumiti 90-godišnjeg veterana iz Drugog svjetskog rata koji pristaje prevoziti kokain za jedan meksički narko kartel. Eastwood koji je pored uloge zadužen i za rediteljski dio posla, ostvario je sjajnu saradnju sa Bradlyjem Cooperom koji u filmu glumi DEA agenta koji je u potrazi za krijumčarima droge.

Film je baziran na osnovu događaja iz pravog života Lea Sharpa, veterana iz Drugog svjetskog rata, koji je prenosio drogu za Sinaloa kartel i završio u zavoru 2011. godine kada je imao 87 godina. Tokom karijere “Mule” kako se popularno nazivaju osobe koje u svom organizmu prenose drogu uglavnom preko granice, Leo je prokrijumčario drogu vrijednu preko 3 miliona dolara. Nakon što ga je policija otkrila i uhapsila, završio je u zatvoru gdje je umro u svojoj 92 godini života. Film “The Mula” naći će se u bioskopima širom svijeta 14. decembra. 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti