Strah od letenja: David Bowie je nastupao širom svijeta ali nije volio avione

Piše: Redakcija

Slavni britanski rock muzičar David Bowie imao je veliku fobiju od letenja. Iako je na vrhuncu karijere putovao širom svijeta, od Amerike do Evropa, pa do udaljenog Japana, Bowie nikada nije bio opušten tokom dugotrajnih putovanja. 

-Imao je užasan strah od letenja. Sjećam se da sam sjedio do njega, koljena su mu se užasno tresla dok je zarivao prste u naslon za ruke, pri polijetanju. Ipak, nikada nije dozvolio da mu to stane na put. Putovao je cijelim svijetom zbog posla i uživanja- rekao je Bowiev sin Duncan Jones. 

Bowie je u svojoj, gotovo pet decenija dugoj karijeri održao 14 turneja, tokom kojih je svirao u 34 zemlje i na pet kontinenata.

U knjizi “The Man Who Fell to Earth” Waltera Tevisa, otkriveni su detalji iz Bowieve biografije, a treba podsjetiti da je slavni muzičar ostvario zapaženu ulogu u istoimenom filmskom ostvarenju reditelja Nicolasa Roega. Poznati muzičar preminuo je 10. januara 2016. godine samo dva dana nakon što je proslavio svoj 69. rođendan. Par dana ranije, objavio je svoj posljednji album “Blackstar”.  

Pročitajte još