Gastroseksualac: Kad se skupi muška ekipa

Piše: Redakcija

Kada kažem svojoj dragoj da se muško društvo planira okupiti kod nas kući, ona se krene iseljavati. Zato što zna da ćemo samo, ali samo prvih 20 minuta, svi biti koliko-toliko pristojni, a nakon toga počinje galama.

Obično se galami zbog utakmice, znamo galamiti i zbog različitih političkih stavova, najčešće galamimo kada prepričavamo neki svoj događaj iz mlađih dana kojem smo opet svi bili prisutni, ali imamo osjećaj da ako više galamimo, da ćemo se bolje prisjetiti.

Naravno da pijemo pivo i svi su uvijek u strahu od neimaštine i onog kad zafali, pa nanosimo tog piva u frižider kao da je Sudnji dan. Najgori dio tog našeg druženja je, ako ne jedemo ništa ili nešto slabo pojedemo, počnemo se grliti i jedni drugima izjavljivati ljubav i vječnu odanost. Eh danas je taj dan, i da se ne bismo previše grlili i balili jedan drugom na obraz, ja ću praviti VATRENA KRILCA.

Potrebni su vam: 1 kg pilećih krilaca, slatka mljevena paprika, čili senf, tabasco, ulje i sol. Krilca poredate na pleh za pečenje koji ste pomastili. Sve začine izmiješate u marinadu. Namažete krilca marinadom i stavite u rernu zagrijanu na 150 stepeni. Nakon 45 minuta krilca su gotova. Provjerite jesu li krilca suha, u tom slučaju premažite marinadom. Popijte koje pivo i nikako golom rukom hvatati pleh dok je u rerni. SRETNO!!!

+ GRATIS

10 načina da iskoristite sirni namaz

1. Ako volite koristiti miso pastu, bit će još ukusnija dodate li joj malo sirnog namaza. Na taj način imate malo drugačiji i ukusniji namaz u frižideru za nekoliko dana.

2. Još jedna ideja koju preporučuje Yahoo Food kombinacija je sirnog namaza i sardina. Umiješajte i malo ljutkastih papričica jalapeno i poslužite na krekerima.

3. Krem juha ne mora biti uvijek s vrhnjem. Probajte, naprimjer, složiti krem juhu od brokule, ali je obogatite sirnim namazom.

4. Hamburger u pecivu bit će još bolji ako se na njemu rastopi malo sirnog namaza pa doda povrće i omiljeni dodaci poput majoneze.

5. Za musaku koristite sirni namaz, jer će djelovati kao ukusan bešamel i dati poseban šmek povrću i mesu. Jednako će ukusan biti i bilo koji složenac.

6. Umak za tjesteninu, također, možete obogatiti sirnim namazom.

7. Palačinke ne moraju nužno biti samo slatkog nadjeva. Namažete ih sirnim namazom i imate odličan doručak, međuobrok ili večeru.

8. Za kiflice dodajte malo sirnog namaza i bit će ukusnije, a eksperimentirajte pa ga dodajte i štrudli sa sirom.

9. Brownies, biskvitni kolači mogu biti još ukusniji ako ih premažete nadjevom od žumanjca i sirnog namaza.

10. Sezona lijepog vremena napokon je počela, a to znači da ćemo uživati i u sladoledu. Za domaći sladoled ubacite malo sirnog namaza za kremastiji i bogatiji okus.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti