Neobična izložba fotografija: Pogledajte dvojnike članova kraljevske porodice

Piše: Redakcija

 

Fotografkinja Alison Jackson unijela je pometnju kada su se u javnosti prvi put pojavile fotografije kraljevske porodice kakve do sada nismo vidjeli. Ona je u svojoj knjizi pod nazivom “Confidential” koju je izdala 2007. godine šokirala javnost stotinama lažnih fotografija na kojima su se našli članovi kraljevske porodice. Nakon toga, mediji su je prozvali majstoricom manipulacija. Njeni najčešći “modeli” na fotografijama su prinčevi William i Harry, te vojvotkinje Kate i Meghan. Alison na veoma duhovit način prikazje članove kraljevske porodice u svakodnevnim životnim aktivnostima, a pomoću sjanih i uvjerljivih dublera fotografije su skoro pa autentične. Na jednoj od fotografija prikazana je kraljica Elizabeth II kako čita ženski magazin dok čeka u frizerskom salonu. 

View this post on Instagram

Sunday = pamper day with the girls #Royalty

A post shared by Alison Jackson (@alisonjacksonartist) on

Alison na fotografijama prati kraljevsku porodicu kroz sve životne faze, pa su tako na nekim od njenih fotografija prikazani princ William i vojvotkinja Kate tokom perioda njene trudnoće. 

Pored kraljevske porodice, česti “gosti” na njenim fotografijama su i američki predsjednik Donald Trump, Vladimir Putin, Kim Kardashian i mnogi drugi. 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti