Zabranjeno pušenje objavljuje novi album: Šok i nevjerica

Piše: Redakcija

Foto: Facebook page Zabranjenog pušenja

Nakon pet godina pauze, legendarni bend Zabranjeno pušenje snimio je album s 14 novih pjesama, koji će biti objavljen krajem oktobra. Čekanje se odužilo, ali i isplatilo. Pet godina nakon “Radova na cesti” obožavatelji su dočekali novi, 11. album naslovljen “Šok i nevjerica”.

– Uvijek postoje nevjerica i skepsa kada je u pitanju novi album benda s velikom kilometražom. Naša je želja da šok bude pozitivan i da se ljudi iznenade koliko se dobar album može napraviti iako nosi broj 11 – objasnio je naslov albuma Sejo Sexon, frontmen benda i autor većine pjesama.

Na albumu pored standardne postave Pušenja gostuju i tuzlanska reperica Sassja, kao vokal na pjesmi “Kupi nas Ali” i majstor sevdalinke Damir Imamović, koji svira tambur i pjeva u pjesmi “Svjetla Sarajeva”.

Naslovnica 11. albuma Zabranjenog pušenja  - undefined

Naslovnica 11. albuma Zabranjenog pušenja

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti