Procurio video Ronalda i djevojke koja ga optužuje

Piše: Redakcija

Američka policija je potvrdila kako je otvorila istragu protiv Cristiana Ronalda zbog navodnog silovanja Amerikanke Kathryn Mayorga 2009. u jednom hotelu u Las Vegasu.

U međuvremenu je procurio video u kojem se vidi kako se Ronaldo i Kathryn zabavljaju u klubu u Las Vegasu iste večeri kada se silovanje navodno dogodilo. Prisno su plesali, a svjedoci su ispričali da se nisu odvajali jedno od drugoga.

Snimku je objavio The Sun.

View this post on Instagram

Back on track👌blessed💫

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano) on

Kathryn Mayorga je u razgovoru za njemački sedmičnik Der Spiegel optužila napadača Juventusa da ju je 13. juna 2009. silovao u svom apartmanu u Las Vegasu. Ronaldo joj je iduće godine isplatio 375.000 dolara za šutnju, no osam godina kasnije odlučila ga je tužiti.

Njemački sedmičnik tvrdi kako ima dokumente koji potvrđuju riječi danas 34-godišnje žene, Portugalac tvrdi kako je sve lažna vijest, njegovi advokati prijete tužbom, no policija u Las Vegasu ne misli tako te je ponovo otvorila slučaj. Kathryn Mayorga je tužbu na 34 stranice podnijela prošlog mjeseca na Okružnom sudu u Nevadi.

– Slučaj je ponovo otvoren u septembru 2018. godine. Ova istraga je u toku i za sada neće biti otkriveni novi detalji o njoj – stoji u kratkom saopćenju policije iz Las Vegasa, prenosi Hina.

Oglasio se i Ronaldo koji tvrdi kako je sve ‘fake news’. 

– Ne, ne, ne. Ono što su rekli danas su lažne vijesti. Oni se žele promovirati koristeći moje ime. To je normalno. Žele biti poznati izgovarajući moje ime, ali to je dio posla –  komentirao je Portugalac optužbe za silovanje u video poruci.

Kathryn Mayorga je 2009. radila u jednom noćnom klubu kao hostesa. Ronaldo joj je prišao i ponudio piće te pozvao na druženje u njegov hotelski apartman. Kasnije su se ona i njene prijateljice našle s Ronaldom i njegovom pratnjom, te su svi otišli u Ronaldov apartman. Veći dio društva se zabavljao u jacuzziju, dok je Ronaldo ‘krenuo u akciju’. Mayorga tvrdi kako je Ronaldu jasno dala do znanja kako ne želi seksualni odnos, no Ronaldo ju je odvukao u spavaću sobu i analno silovao.

– Nakon što me silovao, izvinio mi se. Kleknuo je i rekao kako je on 99 posto dobar momak, no ne zna za ovih 1 posto – kazala je Mayorga za Der Spiegel.

Amerikanka je već 2009. podnijela tužbu, no potom je popustila pod pritiskom Ronaldovih ‘fixera’ i pristala na izvansudsku nagodbu. Na pitanje zašto je uzela novac i šutjela godinama, Mayorga je navela kako je bila “prestravljena zbog njegove slave i popularnosti”. Tvrdi i kako se zbog svega odala alkoholu te da je često pomišljala na samoubistvo.

– Pretrpjela sam emocionalne i fizičke povrede. Imam posttraumatski poremećaj i veliku depresiju – kazala je Amerikanka dodavši kako nije željela da se njeno ime povlači po medijima.

View this post on Instagram

Moments ❤️❤️

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano) on

Ronaldo je navodno već 2009. priznao kako je imao seksualni odnos s njom, međutim tvrdio je kako nije bilo silovanja.

– Rekla je da ne želi, ali se učinila dostupnom. Govorila mi je ‘Nemoj, nisam kao druge’ i poslije sam se ispričao –  kazao je Ronaldo svojim advokatima koji su njegovo ‘priznanje’ proslijedili američkim istražiteljima.

Mayorga, koja je u međuvremenu diplomirala novinarstvo na fakultetu Nevada, otkrila je kako ju je inspirirao pokret #MeToo.  U američkoj saveznoj državi Nevadi nema zastare za silovanje, a ukoliko se dokaže da je Ronaldo silovao Mayorgu, prijeti mu doživotni zatvor.

Georgina Rodriguez je stala u obranu svog zaručnika. 

– Prepreke ispred sebe uvijek transformiraš u impuls i snagu da pokažeš koliko si velik. Volim te Cristiano – poručila mu je manekenka.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti