Andrea Bocelli snimio duet sa sinom

Piše: Redakcija

Jedan od najpoznatijih operskih pjevača, tenor Andrea Bocelli oduševio je brojnu publiku snimivši duet sa sinom Mateom. Bocelli je izjavio kako je pjesma posvećena roditeljima i njihovoj djeci, te da će pravi roditelji shvatiti poruku koju pjesma šalje. 

-Svako ko je roditelj, ko poznaje dragocjenu odgovornost koju imaju majka ili otac u potpunosti će shvatiti značenje koje za mene ima ova pjesma. “Fall On Me” je prvi duet koji pjevam sa svojim sinom Mateom – napisao je Andrea Bočeli na svom Facebooku.

Bocelli pored Matea ima još dvoje djece. Matea 20 i Amosa 23 dobio je iz prvog braka sa Enricom Cenzatti dok je trenutno u braku sa glumicom i producenticom Veronicom Berti sa kojom ima kćerku Virginiu Bocelli. Bocelli koji važi za porodičnog čovjeka veliku pažnju posvetio je odgoju svoje troje djece koju smatra svojim najvećim uspjehom. U jednom od svojih intervjua govoreći o svom životu i odrastanju Bocelli je naglasio kako mu je porodica na prvom mjestu te da je svoje sinove obavezao da se uvijek brinu o svojoj mlađoj sestri. 

Bocelli je od ranog djetinjstva slabo vidio, odmah nakon rođenja dijagnosticiran mu je kongenitalni glaukom (urođeni povećan očni pritisak). No, dijagnoza nije utjecala nikad na njegovu ljubav prema muzici, zahvaljujući kojoj će postati slavan u cijelom svijetu. Trajno slijep postao je u 12-oj godini života, nakon što ga je na jednoj nogometnoj utakmici, na kojoj je bio golman, udarila lopta u desno oko. Kada je imao pet godina, njegova majka je otkrila da je jedini način da ga utješi s glaukomom bio taj da mu na kasetofonu pušta klasičnu muziku što je kasnije i odredilo njegov životni put. 

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti