Gwyneth Paltrow: Glumica iskreno o borbi s postporođajnom depresijom

Piše: Redakcija

Poznata glumica Gwyneth Paltrow nikada nije krila da se nakon rođenja sina Messa suočila s postporođajnom depresijom, no sada je otkrila i nove detalje o ovom periodu njenog života. 

– Imala sam veliki problem s postporođajnom depresijom, kao što već znate. No, ono što ne znate je da mi je doktor preporučio da koristim lijekove, tačnije antidepresive i ja sam u jednom trenutku pomislila: “U redu, ako su mi neophodni”. No, glavom su mi prolazile alternative: “A šta ako izaberem drugu vid terapije, bez hemije? Šta ako počnem vježbati, prestanem piti alkohol, priuštim sebi više sna?” – rekla je slavna glumica. 

Ona je otkrila i to da joj taj vid prevazilaženja problema nije bio lak, ali se svakako pokazao kao efikasan. 

– Drage žene, svjesna sam da su određenim ljudima u određenim okolnostima antidepresivi nešto što im može spasiti život. Ali ja sam se pridržavala svega navedenog i uspjela bez njih – rekla je ona i time poslala snažnu poruku. 

Podsjećamo, Gwyneth je trenutno u braku s scenaristom Bradom Falchukom. 

Image result for gwyneth paltrow and husband brad

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti