Ona je žena najboljeg tenisera svijeta koja upravlja njegovim milionima

Piše: Redakcija

Pored svakog upješnog muškarca stoji uspješna žena. Bar tako kažu oni koji su osjetili ukus slave i bogatstva. U svijetu sporta u kojem se obrću milioni kakav je danas tenis, često viđamo kao ljubavne veze poznatih teniserki i tenisera traju kratko i nerijetko završavaju burnim raskidom. Ali, postoje i oni koji imaju recept za uspješnu i sjasnu saradnju, samim tim i skladan brak. O Rogeru Federeru ne treba trošiti riječi. Najbolji teniser današnjice sjajno igra i u svojim kasnim tridesetim, a njegova karijera je impozantna. Svoj uspjeh velikim dijlom duguje svojoj supruzi Miroslavi, poznatijoj kao Mirki. Supruga, majka četvoro djece, njegova vjerna pratilja i njegov menadžer.

Mirka je takođe bila teniserka ali ju je povreda udaljila sa terena.  Rogera je upoznala na Olimpijadi u Sydneyu i od tada su nerazdvojni. Ubrzo nakon vjenčanja 2009. godine dobili su kćerke bliznakinje Myla Rose i Charlene Riva, a u maju 2014. još jedan par blizanaca, ovoga puta dječake, Leo i Lennart. Pored toga što je brižna majka koja Rogera prati na turneji kada god može, ona je njegov glavni PR i menadžer. Ona je velikim dijelom zaslužna za brend koji je Roger razvio tokom sjajne karijere. 

-Mirka Federer nije obična žena. Ona nadilazi samu tu definiciju. Ona je žena zmaj- rekao je legendarni teniser John McEnroe, dok je Rogerov kolega iz reprezentacije Stan Wawrinka jednom prilikom “pecnuo” Rogera rekavši kako curu može ostaviti bilo kada, dok menadžera koji brine o tvome novcu ne možeš. Očito je da je Stan imao “pik” na Mirku. 

Mirka je još kao djevojčica doselila iz Slovačke sa svojojm porodicom u Švicarsku gdje je i počela trenirati. Iako je bila veliki talenat, povrede su je spriječile da ostvari zapaženu karijeru. Ona je u sretnom braku sa Federerom, ali mediji tvrde da je prije Rogera, Mirka bila vjerena za bogatog sultana. Mnogi tvrde da je ipak, napravila pravi izbor. 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti