Jelena Đoković: Odjevna kombinacija o kojoj svi pričaju

Piše: Redakcija

Mladi bračni par Novak Đoković i njegova supruga Jelena plijene pažnju javnosti ma gdje god da se pojave. Kada mu to obaveze dozvoljavaju, Novak se sa Jelenom često uputi ka rodnom Beogradu gdje uživa u druženju sa porodicom i prijateljima. Iako smo Novaka navikli gledati na sportskim terenima modni kritičari smatraju da popularni Nole ima usklađen i prefinjen modni stil. Shodno poslu kojim se bavi Novak je van terena uglavnom odjeven u garderobu u kojoj se osjeća prijatno. Farmerice, tenisice, duksevi i sportske jakne najčešći su njegov izbor, ali kada je u pitanju svečanost,  Đoković itekako umije da zasija u tamnom smokingu. 

No modnoj javnosti više je zanimljiva njegova supruga Jelena koja važi za ženu sa dosta stila i elegancije. Poput svog supruga, uvijek je odmjerena i odjevena skladno događaju koji posjeću. Bilo da se radi o Novakovim mečevima koje prati s tribina ili nekom zvaničnom prijemu Jelena drži do sebe i nikada ne dozvoljava da njen modni stil bude previše provokativan. 

Tokom jednog predavanja posvećenog poslovanju i informacionim tehnologijama Jelena se pojavila u casual kombinaciji bez ijedne vidljive oznake nekog brenda. Opuštena dnevna kombinacija u jesenjim tonovima uz ležerno puštenu kosu djeluje tako jednostavno a tako odmjereno i eleganto. Upravo takav stil koji je izgradila donio je brojne pozitivne ocjene vrlo stroge modne kritike. 

S toga i ne čudi što je Jelena postala jako popularna posebno među mladima koji u njoj vide sjajnog uzora, kako u modnom smislu tako i u načinu ponašanja. 

 

Pročitajte još