Mladenka poludjela: Svekrva će obući ovu haljinu na mom vjenčanju

Piše: Redakcija

Dan vjenčanja predstavlja poseban trenutak u životu svakog bračnog para. To je dan, kada mladoženja i mladenka naprosto zasijaju. Haljina koju mladenka nosi na dan njihovog vjenčanja posebno i dugo se bira. Svaki detalj, svaka linija i šav, materijal i kroj, dugo i koncizno se biraju, a prijateljice su tu kako bi odgonetnule svaku sumnju i pronašle idealnu vjenčanicu koja pristaje njihovoj prijateljici. Da stvari ne budu onakve kakvim se očekuju, pobrinula se mladenkina svekrva. Iako važi nepisano pravilo da niko sem mlade ne smije nositi ništa približno lijepo i raskošno kao što je njena vjenčanica, ona je odlučila obući haljinu koja ne samo da je bijela i svečana, nego i raskošnija od mladenkine vjenčanice. 

-Moja je svekrva upravo kupila haljinu koju misli nositi na našem vjenčanju. Unaprijed me pitala za mišljenje oko toga šta bi trebala obući i zamolila sam je da kupi nešto tamnoplavo ili tamnozeleno, nešto konzervativno-rekla je buduća mladenka. 

Kada joj je svekrva pokazala svoju raskošnu haljinu sa zlatnim detaljima, mladenka je ostala zaprepaštena. Njena vjenčanica je pored svekrvine haljine izgledala kao obična krpa. 

Moja je svekrva upravo kupila haljinu koju misli nositi na našem vjenčanju. Unaprijed me pitala za mišljenje oko toga šta bi trebala obući i zamolila sam je da kupi nešto tamnoplavo ili tamnozeleno, nešto konzervativno

-Na najpristojniji mogući način rekla sam joj da ne može nositi tako nešto, na šta mi je ona istrgnula haljinu iz ruku, bacila je u ormar i od tada ne govorimo. Nisam htjela biti zla jer možda prolazi kroz krizu srednjih godina, a ima i visok pritisak. Kad sam se požalila vjereniku on mi je rekao da njemu sve haljine izgledaju isto- rekla je očajna mladenka. 

Nakon što se na Redditu požalila na svoju situaciju, usljedili su brojni komentari podrške a neke od djevojaka koje su komentarisale njenu objavu istakle su kako je ovo vrlo neprikladna haljina za ženu srednjih godina te da nije fer da tako nešto obuče na vjenčanje svoga sina. 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti