Los Angeles: Misteriozni milijarder kupio čuveno imanje

Piše: Redakcija

Nakon više godina otkako je ponuđeno na prodaju, imanje Fler de Li u Los Angelesu konačno je pronašlo kupca, piše “Daily Mail”.

Imanje je prodato za 102 miliona dolara misterioznom francuskom milijarderu, što ga čini najskupljom kućom koja je ikad prodata u oblasti Los Angelesa.

Kako se navodi, tri milijardera su učestvovala u nadmetanju za kupovinu imanja koje se proteže na skoro dva hektara, uključujući i antikni namještaj u rezidenciji, koja zauzima površinu od 15.240 metara kvadratnih.

Imanje Fler de Li prodala je bogatašica Suzanne Saperstein, koja ga je izgradila 2002., zajedno sa svojim tadašnjim suprugom, teksaškim milijarderom Davidom Sapersteinom. Par se razveo tri godine po završetku radova, i Suzanne Saperstein je ponudila imanje na prodaju 2007., za 125 miliona dolara, baš kad je globalna ekonomska kriza uzimala maha, podsjeća britanski tabloid.

Od tada je imanje na tržištu, a Suzanne Saperstein je čak snizila cijenu.

Fler de Li ima 12 spavaćih soba, 15 kupatila, balsku dvoranu, dvije kuhinje, bioskop, bazen, teren za tenis i garažu za devet automobila, navodi “Daily Mail”.

Ime kupca nije navedeno u ugovoru, ali se priča da je u pitanju tajnoviti francuski milijarder, piše “LA Times”, a prenosi Blic.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti