Bill Cosby čeka presudu: Mogao bi završiti u zatvoru narednih 30 godina

Piše: Redakcija

Iako je prije pet mjeseci proglašen krivim za seksualni napad na Andreu Costand, Bill Cosby sada čeka izricanje kazne, a pojavit će se u ponedjeljak pred sudom u Pennsylvaniji. Proglašen je krivim po sve tri tačke optužnice 26. aprila ove godine. Tužitelji će tražiti maksimalnu kaznu i ostanak u zatvoru, a njegovi advokati učinit će sve da ostane u kućnom pritvoru i tamo čeka ishod žalbe, s obzirom na njegove godine i starenje. U Norristownu u ponedjeljak počinje ročište, koje bi moglo potrajati dva dana, na kojem će biti izrečena kazna. Za drogiranje i seksualni napad 2004. godine na Andreu Constand, Cosby (81) mogao bi dobiti maksimalnu kaznu od 30 godina zatvora.

“Američkim tatom” proglašen je zbog svoje uloge u popularnoj humorističkoj seriji “Cosby Show”. U maju američka akademija filmskih umjetnosti izbacila je Cosbyja i Romana Polanskog Oscarom nagrađenog redatelja, koji su bili prvi članovi izbačeni zbog kršenja kodeksa usvojenog u decembru prošle godine. Kodeks je usvojen nakon niza optužbi za seksualno uznemiravanje i zlostavljanje u industriji zabave, piše Hina.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti