Alka Vuica šokirala priznanjem: To je 80-ih bilo jako moderno

Piše: Redakcija

 

Popularna hrvatska pjevačica i autorica Alka Vuica koja je svoju popularnost stekla 80-ih godina svojim provokativnim nastupima otkrila je javnosti detalje iz svoje ljubavne prošlosti. Vuicu su svojevremeno povezivali sa mnogim muškarcima a ona je rekla kako je svojevremeno imala bliske odnose i sa ženama.

-Znaš šta, 80-ih je to bilo jako moderno. Nisi bila faca ako nisi imala drugaricu s kojom si djelila intimu. Nisam nikad bila zaljubljena u ženu, ali sam imala iskustva sa ženama.  Ja zapravo mislim da su svi ljudi biseksualni i da je većina odnosa bazirana na seksualnosti- izjavila je Vuica dodavši kako ima dosta prijateljica prema kojima nikad nije osjetila ništa sem prijateljskog odnosa. 

Alka je svojevremeno izjavila kako je njen otac bio izuzetno strog prema njoj i kako je živjela u veoma patrijarhalnoj porodici. Nakon dolaska na studije u Zagreb Alka se prepustila čarima velikoga grada, stalno je izlazi u noćne klubove gdje je i upoznala svoju prvu veliku ljubav bubnjara “Srebrnih krila” Adija Karaselimovića sa kojim je bila u vezi četiri godine. Nakon raskida se Adijem Alka se upuštala u česte kratkotrajne ljubavne veze da bi 1998. upoznala slikara Vuka Veličkovića sa kojim ima sina Arijana. 2012. godine Alka se udaje za Zlatka Arslanagića. 

Pored svoje karijere Alka se posvetila pisanju tekstova koji su se našli na repertoaru Josipe Lisac, Vlada Kalembera, Denis&Denis, Tonyja Cetinskog i mnogih drugih muzičara. 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti