Alain Delon: Zahvaljujući ženama sam postao glumac

Piše: Redakcija

Slavni francuski glumac Alain Delon u intervjuu koji je dao za tiražni “Le Monde”govorio je o svojim filmskim počecima i kako mu je malo falilo da umjesto filma završi na polju prostitucije. Svoju zahvalnost duguje ženama koje su ga kako sam kaže, motivisale i dale mu elana da svoj talenat iskoristi na pravi način.

-One su me navele da se bavim glumom. Žene su mi to pružile, sve su mi dale i zaljubljivale se u mene. Kad sam bio mlad, samo sam želio da u očima žene vidim da sam ja najljepši, najveći, najsnažniji i tako sam postao glumac- rekao je Delon. 

Po povratku iz rata koji se dešavao u Indokini, za Delona je bio jako turbulentno vrijeme. On je izjavio da se nije odlučio baviti glumom siguran je kako bi završio kao makro. Govoreći o svojoj glumačkoj karijeri Delon je naglasio da ne želi snimati po svaku cijenu, jer ipak se nada da će se pojaviti neko ko će mu ponuditi scenario od koga se “pada sa stolice”. Iako je 1999. rekao kako se neće više pojavljivati na filmu, Delon je odigrao nekoliko uloga u TV serijama. Do sada je snimio preko stotinu filmova među kojima su najpoznatiji “Roko i njegova braća”, “Gepard”, Lukina Viskontija i “Samuraj”. 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti