Originalna ideja – naručite i vi Chu prichu!

Piše: Redakcija

Željeli biste nekome reći koliko ga volite ili mu se izviniti, a ne znate kako? Želje, misli, osjećaje trebate samo ispričati Jeleni i ona će ih pretočiti u životnu bajku. S sveskom u ruci uvijek je spremna na pisanje priča stvarnih junaka. Jedni roditelji su se rastali, oni su jako mladi, naručili su priču sinu kojoj su opisali da su se u trenutku u kojem je on nastao zaista voljeli i da je on nastao u ljubavi.

Jelena posebno voli one dugoročne ljubavne priče starijih parova koje unuci djedu ili baki naručuju za 50.godišnjicu braka. U godinu dana Jelena je napisala oko 300 priča, najčešće ljubavne tematike.

– Ni u jednom trenutku nisam zastala ni zapela jer su to sve inspirativne priče, niko ne naručuje priču ako nije neka pouka već unutra i onda je u pravilu moj zadatak to zapisati i nježno priopćiti toj drugoj osobi neku poruku koja joj se želi poslati preko priče, objašnjava Jelena.

Od usta do usta i potražnja za ovim pričama postala je toliko velika da ona više ne stiže pisati sama. Odlučila je uključiti i druge koji žele pisati, osnovala je mjesto na kojemu će se sretati potpuni stranci s jednim ciljem – da zapišu nečiju priču. Plan je okupiti što više pisaca iz što više zemalja kako bi ustvari u svakoj zemlji odnosno na svakom govornom području postojala šansa da neko dobije takav poklon ili da naruči priču sam sebi jer i to ljudi rade.

Kada je Jelena pisala priče o svojim prijateljima i darovala im ih za rođendane ili neke druge prigode, nije ni sanjala da će početi pisati priče o nepoznatim ljudima i njihovim životima te da će joj one biti glavni posao i izvor prihoda. A još manje da  je to prava inovacija jer čini se, ovakav projekt u svijetu ne postoji!

Izvor: HRT

Pročitajte još