Najpoznatije Kosovarke Rita Ora i Dua Lipa: Ne kriju da se ne podnose, a evo i zašto

Piše: Redakcija

 

Rita Ora i Dua Lipa imaju puno toga zajedničkog, ali uprkos tome nemaju baš prijateljske odnose i ne kriju da se ne podnose. Obje su s Kosova, išle su u istu školu, roditelji im se poznaju i druže godinama, dijele prijateljicu Charlie XCX, ali one su sve samo ne prijateljice. 

Sve je počelo prije nekoliko godina, kada se Dua Lipa tek pokušavala probiti na sceni. Tada se u priču uplela Ritina sestra Elena, koja radi u muzičkoj industriji. Elena je, naime, na sve načine pokušala spriječiti Duin uspjeh iz straha da bi mogla zasjeniti Ritu. 

–  Naši se roditelji poznaju, a ja na neki način poznajem njenu sestru – rekla je Dua smijući se kada su je nedavno upitali u kakvom je odnosu s Ritom. 

https://www.instagram.com/p/BnyRbJfl5qv/?hl=hr&taken-by=dualipa

Iako je Rita četiri godine duže na sceni, Dua ju je uspjela ‘prešišati’. Osim što ima više pratitelja na Instagramu, Lipa je bolja i na muzičkim ljestvicama, ali i po brojkama na bankovnom računu. 

Njihov sukob dodatno je produbio Adidas koji je nedavno nakon Rite za zaštitno lice angažirao upravo Duu. 

Kao ‘tačka na i’ je Duina saradnja s Ritinim bivšim dečkom Calvinom Harrisom, koji je Ori nakon prekida zabranio izvođenje pjesama koje su zajedno napisali.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti