U susret novom kraljevskom vjenčanju: Princeza Eugenie postavila zahtjeve

Piše: Redakcija

Iako je već poznato da vjenčanje britanske princeze Eugenije neće biti ni približno raskošno kao ono od Meghan i Harryja, javnost se itekako interesuje za detalje ceremonije koja će biti održana 12. oktobra. Naime, ona će na taj dan reći sudbonosno “da” svom dugogodišnjem partneru Jacku Brooksbanku, a kako pišu britanski mediji princeza je već postavila neke zahtjeve vezano za ceremoniju. 
 
Ona tako od svih gošći očekuje da nose šešire i haljine, što je svakako pravilo od kojeg nisu izuzete ni Kate i Meghan, dok muškarci trebaju nositi trodijelna odijela. No, to nije jedini zahtjev mlade princeze. Ona je u razgovoru za britanski Vogue otkrila da joj je najvažnije da na vjenčanju sve bude ekološki prihvatljivo, što svakako podrazumijeva da ne bude plastike. 
 
 
– Tako je u našoj kući i želim i da na vjenčanju bude isto – rekla je ona tada. 
 
No, to nije jedino o čemu je govorila kada je intervju za ovaj magazin u pitanju. Naime, ona je otkrila i to da su ona i njena sestra Beatrice imale prilično teško djetinjstvo, a sve zbog plemićkog porijekla. 
 
– Mlade smo žene koje pokušavaju izgraditi karijeru, a istovremeno smo princeze. To znači da sve  radimo pod budnim okom javnosti. Teško je snalaziti se u nekim situacijama jer ne postoji protokol, niko to nije radio prije i nema primjera – rekle su one u intervjuu. 

One su dodale i to da su kroz svoje odrastanje najčešće nailazile na nerazumijevanje. 

– Često su nas ismijavali, rugali nam se i vrijeđali nas. Zbog toga smo  se znale rasplakati. Ali, uvijek smo tu jedna uz drugu i tješimo se – rekle su. 

Beatrice će biti kuma Eugeniji na vjenčanju.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti