Legendarna glumica na udaru: Tužna sudbina usvojene djece Mie Farrow

Piše: Redakcija

Slavna američka glumica Mia Farrow ponovo je u žiži javnosti od kako ju je njen usvojeni sin optužio za smrt troje također, usvojene braće. Osim  četvero biološke djece, sinova Matthewa, Saschu i Fletchera koje je rodila u braku sa Andreom Pervinom i kćerke Ronane koju je dobila iz braka sa slavnim glumcem i režiserom Woodyjem Allenom, Farrow je usvojila još desetoro djece uglavnom iz siromašnih krajeva svijeta. 

Slavna glumica javnosti je poznata još i po brojnim seksualnim skandalima za koje je optuživana zajedno sa Allenom. Prema tvrdnjama jednog od njenih usvojenih sinova Mosesom koji Farrow optužuje za višegodišnje nasilno ponašanje nad njegovom braćom i sestrama koji su doživjeli tragičnu sudbinu. Moses je američkim medijima rekao kako je Farrow odgovorna za smrt 21-jednogodišnje Tam koja se predozirala lijekovima. Farrow je tvrdila da je Tam koja je bila slijepa greškom progutala veću količinu tableta od kojih je preminula. 

“Tam se borila s depresijom veći dio života, a to je bilo pojačano time što joj je naša majka odbijala pronaći profesionalnu pomoć te je cijelo vrijeme tvrdila da je samo ‘ćudljiva’. Jednog poslijepodneva, nakon svađe s Mijom, Tam se predozirala tabletama”, napisao je Moses na svom blogu.

Dvije godine ranije njihov brat Thaddeus izvršio je samoubistvo a Moses tvrdi kako je i Thaddeus bio žrtva porodičnog nasilja što je izazvalo njegov tragičan kraj. Moses koji je ogorčen majčinim ponašanjem i njenim odnosom prema usvojenoj djeci tvrdi kako je Farrow odgovorna za smrt još jedne kćerke koja je preminula od AIDS-a. Lark je ujedno bila i prvo usvojeno dijete slavne glumice. Moses tvrdi kako su svakodnevne torture i nasilje koje je Farrow provodila nad njima uzrok depresije koja je koštala života Lark. Moses tvrdi kako je Lark bila buntovna, brzo je napustila porodicu i udala se za bivšeg robijaša sa kojim je ubzo zatrudnila da bi 2008., umrla od komplikacija izazvanih AIDS-om. 

Sličnu sludbinu izbjegla je njihova kćerka Soon-Yi koje se kasnije udala za Woody Allena i tako na neki način izbjegla dramatičnu sudbinu svoje braće i sestara. Farrow je prema tvrdnjama Mosesa ima poseban režim nasilja koji je provodila nad Sooni-Yi. Pored Mosesa, Lark, Thaddeusa, Tam, Soon-Yi, Farrow je usvojila još šestero djece Summer, Quincy, Frankie-Minh iIsaiaha, a treba napomenuti da je na početku svoje glumačke karijere bila udata za slavnog glumca i pjevača Franka Sinatru. 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti