Zaboravite jarke boje, ove jeseni u trendu su nude lakovi za nokte

Piše: Redakcija

Svako godišnje doba donosi nove beauty trendove, bilo da je riječ o frizurama, make up-u ili manikuri. Nakon dominacije jarkih boja i nijansi bijele, koje su savršeno išle uz preplanulu put, prvi najavljeni trendovi za sezonu jeseni, iznenadili su nas povratkom jednostavnih prirodnih noktiju.

Početak nove sezone donosi nježne bezbojne i nude lakove za nokte. Gotovo neprimjetni, lakovi za nokte u prozračnim neutralnim nijansama stvaraju it manikuru za jesen koja naglašava prirodnu ljepotu noktiju uz pomoć sjajnog ili sedefastog efekta, te nježnih i prozračnih bež i puderastih nijansi. Omiljen među holivudskim zvijezdama kao što su: Jessice Biel i Anne Hathaway i damama s kraljevskih dvora koje prema storgom protokolu i nose neutralnu boju laka na rukama, trend prirodne manikure postao je ove jeseni must have.

Nude lakovi definitivno su jedan od must have proizvoda u vašoj kozmetičkoj torbici. Pogotovo ako niste ljubiteljica trendi boja i nemate strpljenja za ukrašavanje noktiju nail artom. Odabrati savršeni nude lak jednako je teško kao i pronaći odgovarajući puder za lice. Lakovi boje mesa, kako ih u kozmetičkim salonima često zovu, popularni su jer, osim što osvježavaju nokte, vizualno izdužuju prste i na taj način pristaju svakoj ruci.

Postoji više tipova nude lakova; toplog, neutralnog i hladnog podtona. Njih dijelimo prema viskoznosti i gustoći samih pigmenata na one koji u potpunosti ili samo djelimično prekrivaju nokat. Za razliku od boje puti, podton kože se nikada ne mijenja.

Kako otkriti kojem tonu pripadamo?

Pogledajte vene na podlaktici; zelene vene znak su toplog podtona, dok se u slučaju plavih radi o hladnom podtonu. Ukoliko niste sigurni kojih vena ima više, zelenih ili plavih, sigurno imate neutralan ton kože.

Mnoge žene se najčešće odlučuju na geliranje noktiju zbog slabih prirodnih noktiju koji su često skloni listanju. Drugi razlog je praktičnost, a treći koji svakako zahtijeva intervenciju je grickanje noktiju. Potrebno je jednom mjesečno odvojiti sat i po vremena kako bi nokti izgledali uredno. Ukoliko se o Vašim noktima brine dobro educirana osoba, nemate nikakvih briga. Nokti će uvijek biti jednake dužine, minimalno turpijani. Gelom se mogu popraviti svi nedostaci i oštećenja na noktu. Također, ako se odlučite nokte iscrtati nail artom, mala umjetnička djela na vašim noktima će trajati nekoliko sedmica. Gel u boji dostojno će zamijeniti lak. Vrhovi neće biti oštećeni, te ih nećete morati lakirati svaka dva dana.

Preporučujemo

Deborah Milano Smalto gel effect

Essence the gail nail polish

Catrice cosmetics lak za nokte

Avon Gel Shine

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti