Ništa od politike: Miranda iz serije “Sex & City” pretrpjela težak poraz u New Yorku

Piše: Redakcija

Image result for cynthia nixon politics

Zvijezda serije „Sex & The City“ Cynthia Nixon neće biti gradonačelnica New Yorka. Popularnu Mirandu na izborima je potukao protukandidat Andrew Cuomo. Nixon nije razočarana zbog poraza, jer je svojom kadidaturom kaže, barem otvorila vrata za rješavanje nekih bitnih pitanja. Cynthia, kao dugogodišnja aktivistkinja za javno obrazovanje i LGBT prava, i majka troje djece tokom kampanje se zalagala za legalizaciju marihuane za rekreacijsku upotrebu, obnovu metroa, besplatno obrazovanje, niže cijene stanova, zdravstveno osiguranje ,koje će finansirati država i povećanje oporezivanja za najbogatije.

Image result for danny mozes

Cynthia Nixon sa suprugom Christine Marinoni

U oktobru 2006., Nixon je tokom rutinskog mamografskog pregleda, dijagnosticiran karcinom dojke, međutim, javno nije željela govoriti o oboljenju, sve do 2008., kada je gostujući u televizijskom showu „Good Morning America“, priznala da se bori protiv raka. Od tada ona je i aktivistkinja za borbu protiv raka dojke. Koliko je uporna potvrđuje i podatak da je ubijedila šefa NBC-a da u udarnom terminu emitira specijal o ovoj bolesti.

Image result for danny mozes

Nixon s kolegicama i kolegom iz serije “Sex & The City” koja ju je proslavila u cijelom svijetu

Osim aktivizma, medijima je sve vrijeme interesantan i njen privatni život. Ona ne krije da je biseksualka. Od 1988., do 2003., , Nixon je bila u vezi s učiteljem Dannyjem Mozesom, s kojim ima dvoje djece. U junu ove godine Nixon je otkrila da je njeno najstarije dijete transrodno. 2004., počela je vezu s aktivistkinjom u području obrazovanja Christine Marinoni. Zaručile su se godinu poslije, a vjenčale u New Yorku 2012. godine. Marioni je godinu prije vjenčanja rodila sina Maxa Ellingtona.

Kada su je pitali za seksualnu orjentaciju kazala je: „Ne osjećam da sam se promijenila, cijeli život sam bila s muškarcima, i nikad se tokom tog perioda nisam zaljubila u ženu. Ali, kada jesam, nije mi se činilo neobičnim. Ja sam samo žena koja voli drugu ženu“ – kaže Nixon koja je sebe biseksualkom nazvala 2012.godine.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti