Anabela Atijas: I ranije su me zlostavljali

Piše: Redakcija

Nakon što je Nataša Bekvalac prije nekoliko mjeseci preživjela porodično nasilje, iste situacije se nastavljaju i kod drugih pjevačica. Naime, jučer ujutro je pjevačica Anabela Atijas doživjela sličnu situaciju, kada ju je, nakon svađe, suprug Andrej Atijas udario. Odmah nakon nemilog događaja, Anabela je slučaj prijavila policiji, zbog čega su oboje saslušani u policijskoj stanici. Nakon napuštanja policijske stanice otišli su u stan u kojem žive, a njihovu kćerku Blankicu je iz stana odvela Lunina najbolja drugarica kako bi dijete bilo pošteđeno neprijatnih scena.

– Razumijem vaš posao, ali ne mogu ništa da kažem – kazala je Lunina drugarica.

Pjevačica je odlučila da ne podnosi prijavu protiv muža. Nadležni organi će ipak razmotriti mogućnost izricanja neke od hitnih mjera u skladu sa zakonom o sprječavnju nasilja u porodici kao što su zabrana komunikacije i zabrana prilaska.

Anabelu život nije mazio. Kao mala, svjedočila je razvodu svojih roditelja. Još od tinejdžerskih dana imala je problem s muškarcima. Imala je samo 14 godina kada je upoznala Nikolu koji joj je bio prva velika ljubav. S obzirom na to da je trenirao rukomet, karijeru je nastavio u Švicarskoj, pa je i Anabela krenula s njim. Kako su njegovi roditelji ostali, Nikola se vratio u BiH, gdje je ubrzo pronađen mrtav, što je bio veliki šok za Anabelu. S obzirom na to da u Švicarskoj nije imala nikoga, a u BiH su granice tada bile zatvorene, odlučila je život nastaviti u Beogradu. Radila je kao sekretarica u jednoj banci i kao kafe kuharica u privatnoj firmi. Nekoliko mjeseci nakon Nikoline smrti, krenula je na časove plesa u plesnu školu Đogani, piše Glossy. Ubrzo je započela vezu s plesnim instruktorom Gazmenom Gagijem Đoganijem, s kojim je ušla i u brak.

Potpuno slomljena, odlučila je da 2009. godine završi svoj sedamnaestogodišnji brak s Gagijem, a uprkos tome što je mislila kako mogu da nastave saradnju i nakon rastanka, odlučila je da započne samostalnu karijeru. Snagu da dalje nastavi sama pronašla je u osmjesima svojih kćerki Lune i Nine. Svojevremeno je otkrila da je tokom braka bila zlostavljana i fizički i mentalno.

– Jedino što mogu da kažem jeste da je to bila čista patologija. Nakon silnih nesreća koje sam doživjela i ogromne potrebe da imam porodicu i dom, izabrala sam da trpim grozne stvari. Ubjeđivala sam sebe da je riječ o velikoj ljubavi, da su ti grubi potezi samo stvar afekta, da ne treba odustajati od nečeg za šta sam mislila da vrijedi. Kako nisam radila ništa da to promijenim, a znala sam da to ne smijem sebi da dozvolim, odučila sam čak da idem na psihoterapiju, gdje sam dobila objašnjenje da razlog toga što po svaku cijenu želim da ostanem u braku leži u razvodu mojih roditelja, od kojeg su ipak ostale rane na mojoj duši. Zbog toga sam, po riječima psihoterapeuta, sasvim izgubila kriterijume i počela da idealizujem nešto što nije bilo ni blizu idealnog. Starija Luna je znala za to. I šta da kaže dijete koje vidi svoju majku nesretnu? Može samo da pati duboko u sebi. Jedino čemu se nadam jeste to da ona nije doživjela traume za cijeli život i mislim da sam na neki način uspjela da je zaštitim. Nas dvije imamo veoma blizak odnos, a njeno mišljenje je da ona nikada takve stvari ne bi trpjela i da to nisam smjela sebi da dozvolim. Očigledno je previše povjerenja imala u mene i žao mi je zbog toga, ali mislim da nisam zakasnila da popravim stvari jer sam konačno presjekla i izašla iz te drame – kazala je svojevremeno Anabela, a prenosi Glossy.

Anabela sa Andrejem živi u braku u kojem je dobila i treću kćerku Bianku.

Pročitajte još