Novak Đoković: Nije se lako držati kada su stvari nejasne

Piše: Redakcija

Novak Đoković je još jednom pokazao kako je istinski šampion. Stekao je titulu trećeg tenisera svijeta, a na svom Twitteru je ostavio jasnu poruku kada se zahvalio članovima stručnog štaba i menadžerima koji vode računa o njegovoj karijeri. Na svom Instagram profilu je imao još jednu zanimljivu objavu u kojoj je obajsnio kako se vratio na pravi profesionalni put nakon povrede i kraće rezultatske krize.

– Prije nego što podijelim s vama najdublje misli, želim da vam se zahvalim na ljubavi i podršci u teškim vremenima, ali i tokom ovog dobrog perioda. To mi znači jer znam da nije lako držati se kada su stvari nejasne. Pa, hvala. Nevjerovatno je najčešći način da se objasni izuzetan uspjeh. Za mene taj izraz negira najsnažnije emocije koje mogu imati vjerovanje. Za sve ovo vrijeme, vjerovanje je ono što me gura kroz trenutke sumnje, bola, nesigurnosti. U nekom trenutku sam se zaglavio u mnoštvu informacija, pa nije bilo rezultata. Svi su davali mišljenja i savjete o tome šta da radim i ne mogu da kažem da ništa nisam čuo. Ponekad sam bio zbunjen, ali je postojala jedna stvar koja me je održala i drži me: vjeru u sebe i svoje sposobnosti, svoje vještine i talenat i da ću uraditi ovo. Najveći zaključak iz fantastičnih prethodnih mjeseci je da nevjerovatno ne postoji. Nema granica. Ako to imate na umu, onda to možete i da učinite. Kada pokažete hrabrost, samopouzdanje i vjerovanje već si pobjednik uprkos trenutnom rezultatu. Dakle, moji prijatelji, suočite se s nevoljama i prihvatite moć vjerovanja. I to vas može odvesti bilo gdje – napisao je Novak na Instagramu.

View this post on Instagram

Before I share with you my deepest thoughts, I wanted to THANK YOU for your love and support during the hard times, and also during these good times. It means the world to me and I know it wasn’t easy to stick around when things were uncertain. So thank you! _ UnBELIEVEable is usually the most common way to explain extraordinary success.. To me, that expression negates the most powerful emotion that one can have – BELIEF. All this time, belief is what pushed me through moments of doubt, pain, uncertainty. I was stuck at some point and overwhelmed by a plethora of information. And the results were not showing. Everybody offered their opinions and advice on what to do and what was happening to me, and I can’t say I didn’t hear any of it. I did. I got confused at times. But there was one thing that kept me up, kept me going: Belief in myself, my abilities, my skills and talent, and my resilience. Belief that I am meant to do this. _ The biggest takeaway from these fantastic past few months is that UNBELIEVABLE doesn’t exist. Limits do not exist. When you see it in your mind, you can achieve it in life. When you show up with your courage, confidence and belief, you are already a winner despite the actual result. Your character prevails and you build your habits and your habits bring you one step closer to your goals. So my friends, embrace adversity and trust in the power of belief.. it can take you anywhere 💪 Love to all. Idemooo #USOpen

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole) on

Pročitajte još