Popularna glumica priznala: Očuh me je godinama zlostavljao, tajno sam abortirala sa 17 godina

Piše: Redakcija

Glumica Sally Field odlučila je u memoarima „In Pieces“ koji će uskoro biti objavljeni, otvoriti dušu i progovoriti o najtežim danima iz svog djetinjstva i mladosti. Do u detalje je opisala kako ju je očuh Jock Mahoney seksualno zlostavljao, te da je sa 17 godina u tajnosti imala abortus u Meksiku. U intervjuu koji je dala za „New York Times“, najavljujući ovu knjigu kazala je kako je sve ove godine šutjela o iskustvima koje je prošla, jer nije znala da li njen glas uopće ima snagu. Kazala je kako je majci Margaret, koja je umrla od raka, priznala mnogo godina kasnije, da ju je očuh zlostavljao do njene 14.godine. Iako se borila sa neizlječivom bolesti, majka joj je nakon saznanja kazala kako se ona više ne mora sama nositi sa tom boli.

Sally u memoarima piše kako ju je očuh zvao u sobu kad bi bila sama. „Znala sam šta je po srijedi“, piše ona i priznaje da se to nije desilo jednom, već više puta.

-Osjećala sam se čudno, nekad kao dijete, a nekada i kao odrasla osoba, ali ja sam željela biti samo dijete – govori ona i sjeća se kako je majci cijelu priču ispričala 2012.godine, nakon što je saznala da je dobila ulogu u filmu Stevena Spielberga „Lincoln“.

Glumicini memoari uskoro će biti objavljeni

Njena majka se razvela od njenog oca Richarda 1951.godine i godinu poslije preudala za glumca Jocka Mahoneyja, poznatog po ulozi u filmu „Tarzan Goes to India“. Od Sallynog očuha, koji je umro 1989.,  se razvela 1968. godine.

U njenom životu se desila još jedna trauma, abortus koji je izvršila u 17.godini života u meksičkom Tijuanu. No, kasnije Sally je ipak pronašla sreću u ljubavi. Iza sebe ima dva braka; prvi sa Stevenom Craigom, kome je rodila dvojicu sinova. Nakon razvoda od Craiga, Sally je počela vezu sa nedavno preminulim glumcem Burtom Reynoldsom. Bila je ovo veza puna uspona i padova, koje su pratili česti prekidi. Drugi put se udala za Alana Greismana, s kojim je dobila sina Sama. Ovaj brak je okončan 1993. godine.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti