Bio i prijatelj s Princom Charlesom: Preminuo ljubavnik Princeze Diane, šesnaest godina stariji od nje

Piše: Redakcija

Trgovac umjetninama Oliver Hoare nekadašnji ljubavnik tragično preminule Princeze Diane, preminuo je u 73. godini u Francuskoj nakon duge i teške borbe s rakom, piše britanski The Sun. Hoare je bio prijatelj princa Charlesa (69), a on i princeza Diana su navodno započeli aferu u mrtu 1992. kada je njezin otac Earl Spencer preminuo. 

Diana i 16 godina stariji trgovac umjetninama su prekinuli vezu nakon što mu je supruga prijetila 1993. razvodom. Pokojna princeza i Oliver nisu bili diskretni, pa je kako su izvještavali britanski mediji, stražar je jednom pronašao njega polugolog kako puši cigaru iza Kensingtonske palače. 

I pored svega, Hoare je ostao u braku sa svojom suprugom, koja se također zove Diana. Par se često družio s princom Charlesom i princezom. Dianina prijateljica je ispričala kako je ona sanjala o životu s trgovcem umjetnina. 

– Željela je živjeti sa zgodnim Hoareom u Italiji – rekla je.

Kada je Oliver prekinuo s Dianom, ona ga je opsjedala i stalno zvala, pa je kontaktirao policiju. Princeza je sama u intervjuu za Panoramu priznala da je to zaista radila. 

– U periodu od šest do osam mjeseci, nekoliko puta sam ga zvala, no nikako na opsesivan način, ne – istaknula je ljubavnica Diana. 

Nakon prekida, Hoare je napisao princezi dirljivo pismo u kojem joj se zahvalio na vremenu koje su proveli zajedno. 

– Zahvalio joj se na sreći koju mu je dala i vratio joj je par očevih dugmadi za manšetu koje mu je poklonila – otkrila je Dianina biografkinja Sarah Bradford(80).

Oliver nikad nije namjeravao ostaviti svoju suprugu, bogatu nasljednicu Diane de Waldner. 

Hoare je 2005. ‘isplivao’ u istrazi poslovanja katarskog šeika Sauda Al Thanija, koji je preminuo prije četiri godine. No nijedan od njih nije osuđen te su optužbe na kraju odbačene. 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti