Novosti

Na sceni je i na pragu osamdesete godine života: Al Pacino nastupa u pariškom pozorištu

Holivudski veteran i oskarovac Al Pacino (78) u oktobru će se u dva solo nastupa pod nazivom “An Evening with Pacino” predstaviti pariškoj publici.

U intervjuu za francuski Le Figaro prošli je sedmice američki glumac rekao da “već dugo sanja o tome da nastupi u Parizu”.

Zvijezda brojnih filmskih hitiva, među kojima su “Kum”, “Serpico”, “Pasje poslijepodne”, “Đavolji advokat”… nastupit će 22. i 23. oktobra na sceni Theatre de Paris u predstavama na engleskom bez titlova.

Za Figaro je rekao da nastup nije zamišljen kao “master class”, odnosno kao edukacija za potencijalne glumce.

-Pripovijedat ću o onome što mi se događalo u životu i što me je pokretalo da odglumim neke filmske scene, a čitavo ću vrijeme razgovarati s publikom -pojasnio je, dodavši da “u tome ima nečeg posebno vrijednog jer je prisutan element spontanosti, pri čemu imate priliku naučiti i nešto novo o sebi”.

Manje je poznato, rekao je Pacino za Figaro, da je povremeno glumio i u pozorišnim predstavama, među kojima su i Shakespeareova djela poput “Rikarda III.”, “Otela” i “Mletačkog trgovca”. Otkrio je da voli Molierea i Čehova i brojne druge pozorišne pisce te da je “jako dobro upoznat s evropskom književnošću”.