Kraljevska pravila važe i za kraljevsku porodicu: Šta to Kate i Meghan ne smiju tokom dana

Piše: Redakcija

Kao članica kraljevske porodice, Meghan Markle mora se pridržavati brojnih pravila. Tu su ona već poznata o tome da ne smije nositi lakove za nokte u boji ili gola ramena, što je u nekoliko navrata prekršila, ali i neka o kojima se manje priča.

Procjenjuje se da je njena kolekcija nakita vrijednija od milion eura, no ona ne može sama odlučivati kada će i šta nositi.

Grant Harrold, kraljevski batler, tvrdi da postoji komad nakita koji se smije nositi samo iza 18 sati, čak i ako ste princeza.

Riječ je o tijarama, nakitu koji je rezerviran samo za udate žene, a i one ga smiju nositi samo navečer. Jedini izuzetak vjenčanje pa je Meghan smjela nositi tijaru na dan udaje za princa Harryja.

Prije nego što su se udale u kraljevsku porodicu, ni Meghan ni Kate nisu smjele nositi tijare u javnosti.

-To je znak statusa i dokaz da ste zauzeti i ne tražite muža. Muškarcima je to jasan znak da se ne pokušavaju udvarati- tvrdi Grant.

Suprotno vjerovanjima, obje mogu nositi dijamante tokom dana, no ipak ih češće nose na raskošna večernja događanja.

Na dan svog vjenčanja Meghan je nosila tijaru kraljice Mary napravljenu 1932. godine. Prije nje u javnosti je posljednji put nosila princeza Margaret 1965. godine.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti