Eric Cantona raspiruje staro rivalstvo: Mourinho nije za United, Guardiola bi bio bolji

Piše: Redakcija

Eric Cantona, nekada sjajni francuski fudbaler, koji je najslavniji dio karijere proveo u Manchester Unitedu, smatra da njegov nekadašnji klub nema adekvatnog menadžera. Prema njegovom mišljenju United je klub koji ne bi trebao voditi Jose Mourinho, nego Josep Pep Guardiola. 

– Volim Mourinha. Ima dobar karakter, ali ne za United. Trebali bi imati Guardiolu za trenera. Trebalo je da bude tamo, ali on radi magiju s drugim klubom, čije ime ne mogu ni da izgovorim -iskren je Cantona u razgovoru za britanske medije.

Francuz dodaje da je početak sezone i da je teško reći gdje će Manchester United biti na kraju, ali je naglasio da je to veliki klub i da će uvijek biti velik.

-Oni će pobijediti neke stvari u igri, znam da hoće. Ali, kako igraju? To ne izgleda dobro. Menadžer ih tjera da igraju na pogrešan način za navijače. Nema zabave, nema kreativnosti – naglašava Cantona.

Pep Guardiola  i Jose Mourinho veliki su takmaci i često jedan drugog bockaju putem medija. Portugalski galamdžija tako često zeza Guardiolu zbog ćelavosti,  a za sebe tvrdi da je ljepši i zgodniji od Guardiole, te da ga žene više vole. 

 

Pročitajte još