Iako mu je donio svjetsku slavu: Rowan Atkinson ne voli Mr Beana

Piše: Redakcija

 

Rowan Atkinson (63), komičar i glumac, koga naša publika pamti po ulozi smotanog Mr Beana, nije ljubitelj lika koji ga je proslavio, ali nije ljubitelj ni drugih projekata u kojima je učestvovao. 

– Ako je moguće, pokušavam ne gledati svoje filmove nakon što su završeni-ispričao je Rowan Atkinson (63).

Ipak, istaknuo je kako će ipak pogledati svoj posljednji film ‘Johnny English: Ponovno na zadatku’. 

Riječ je o komediji koja će biti u kinima u oktobru  i Rowan u njoj tumači britanskog tajnog agenta koji se vraća iz penzije jer je kibernetički napad otkrio identitet svih njegovih kolega u zemlji. Glumac je posljednje dvije godine snimao televizijske i kratke filmove, a 2016. je završila njegova animirana serija ‘Mr. Bean’. 

Atkinson je prošlog mjeseca došao na naslovnice novina i bio udarna tema jer je branio bivšeg britanskog ministra vanjskih poslova Borisa Johnsona (54) zbog komentara o burkama. Johnson je rekao da žene koje se tako oblače liče na poštanske sandučiće. 

Njegova je izjava naišla na oštre kritike, no on je ostao pri svom kontroverznom stavu. 

– Kao dugogodišnji korisnik slobode govora izmišljam šale o religiji i mislim da je Johnsonova izjava da žene koje nose burke prilično dobra – istaknuo je glumac. Dodao je kako je besmisleno da se bivši ministar ispričava jer su sve šale o religiji uvredljive. 

– Treba se izvinjavati samo za lošu šalu. Na temelju toga, izvinenje nije potrebno – rekao je Rowan. 

Pročitajte još