Širio mržnju na društvenim mrežama: Ognjenu Vranješu osam mjeseci zatvora uvjetno

Piše: Redakcija

Nogometni bh. reprezentativac i igrač Anderlechta Ognjen Vranješ (28), prema pisanju medija iz Grčke, osuđen je na uvjetnu kaznu od osam mjeseci zatvora zbog poticanja nasilja putem društvenih mreža još dok je nastupao za AEK.

Ovu vijest su prenijeli i belgijski mediji, koji napominju da će Vranješ u zatvor samo ukoliko ponovi sličan prijestup. On će i dalje moći igrati u Belgiji bez ikakvih problema.

Osuđen je na osam mjeseci uvjetno jer je u vrijeme dok je igrao za AEK na društvenim mrežama postavljao, a kasnije i izbrisao, nekoliko komentara koji su poticali na nasilje.

Vranješ je putem Instagrama i Twittera bio agresivan prema navijačima i igračima Olimpijakosa, čime je dodatno izazvao mržnju između navijača grčkih klubova.

Mediji u Grčkoj navode kako je sud ovakvo ponašanje ocijenio kao “poticanje nasilja” i presudom su željeli postaviti jasan primjer drugima i s izjavom kao rezultat svega, prenosi SK.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti